Saradnja Leskovca i Toskane

Bez autora
Jun 13 2010

Jug Srbije ima puno izvora termalnih voda i njihovo korišćenje na pravi način može da pomogne razvoju ovog dela Srbije. Na jugu Srbije postoje tri poznate banje, a to su Vranjska, Sijarinska i Bujanovačka banja. Otpočeta je saradnja sa stručnjacima i partnerima iz Toskane jer u njoj energije geotermalnih izvora, sunca i vetra imaju značajnu primenu, a to želja da se to isto uradi i na jugu Srbije. Zato je osnovano zajedno privredno društvo Dekos pro koje će pomoći da se iskoriste iskustva dobre prakse. Srbija ima velike mogućnosti kada je reč o prirodnim energijama vode, sunca i vetra, ali pre svega u energijama koje stvara bio otpad. Čak 2,6 miliona tona nafte može se zameniti energijom biljnog otpada kojeg u Srbiji ima.

Saradnja Leskovca i ToskaneJug Srbije ima puno izvora termalnih voda i njihovo korišćenje na pravi način može da pomogne razvoju ovog dela Srbije.

Na jugu Srbije postoje tri poznate banje, a to su Vranjska, Sijarinska i Bujanovačka banja.

Otpočeta je saradnja sa stručnjacima i partnerima iz Toskane jer u njoj energije geotermalnih izvora, sunca i vetra imaju značajnu primenu, a to želja da se to isto uradi i na jugu Srbije. Zato je osnovano zajedno privredno društvo Dekos pro koje će pomoći da se iskoriste iskustva dobre prakse.

Srbija ima velike mogućnosti kada je reč o prirodnim energijama vode, sunca i vetra, ali pre svega u energijama koje stvara bio otpad. Čak 2,6 miliona tona nafte može se zameniti energijom biljnog otpada kojeg u Srbiji ima.
 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik